středa 31. července 2013

Tajný život včel

Je to tanec nad sladkou propastí červené knihovny. Je to jako nůž, který má jedním tahem zaříznout více problémů. Což se mu podaří, ale v žádném z nich nepronikne tak hluboko, aby způsobil dosud nepoznané.

Na druhou stranu je z něj cítit upřímná úcta k předloze. Upřímná úcta k příběhu a vyprávění.

Je tu zvláštně minimalistický výkon Dakoty Fanning, nejkrásnější v neverbálních projevech. A je tu naopak Queen Latifah, která tíhu toho verbálního unáší.

Duše, které mají rády silné příběhy se vzlety a pády, prostoupené průniky životní moudrosti, budou navýsost spokojené. Možná budou marně potlačovat nějakou tu slzu. Možná si na konci řeknou, to byla krása! A půjdou si zakouřit, aby si samy pro sebe lépe utřídily vjemy a dojmy. Tak jako já, když jsem viděl film Tajný život včel (Secret Life Of Bees).










1 komentář:

  1. Opravdu úžasný film, souhlasím....jen jsem si pak nešla zakouřit...protože už mraky let nekouřím....Queen Latifah mám moc ráda a je jedno, jestli hraje vážnou roli nebo komickou, je bezva...a Dakota Fanning, ještě jsem neviděla film, kde by nehrála dobře...mimochodem , jestlipak víš, že taky hrála upírku v Twilight ...moc zlou a ubližovací...trápila mého MAGNETA i tvojí UPÍRKU Kristen Stewart

    OdpovědětVymazat